Намери ни
To Top

Мъри Стоилов на 57

Старши треньорът на Гьозтепе Станимир Стоилов навършва 57 години днес. Мъри е роден 13 февруари 1967 г. в Хасково. Основната част от футболната кариера на някогашния атакуващ халф и либеро преминава в Левски и Хасково – за родния си клуб има над 100 мача в „А“ група, а за отбора от „Герена“ е изиграл 262 срещи във всички турнири, като е носил капитанската лента на „сините“.


Стоилов е бил играч още на Фенербахче, ЦСКА, Кампомайорензе и Славия. За националния отбор на България има 14 мача и три гола. 

Между 2004 и 2008 г. е наставник на Левски, като в този период софийският отбор записва т.нар. „Синя приказка“ – четвъртфинал за Купата на УЕФА и влизане в групите на ШЛ. През 2021 г. Мъри се завръща начело на Левски и печели Купата на България, но напуска „сините“ през пролетта на 2023 г. Водил е още Литекс, Анортозис, Ботев (Пловдив), Астана и националните отбори на България и Казахстан.

Екипът на Sportal.bg честити рождения ден на Мъри Стоилов и му пожелава здраве и успехи!

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория efbet Лига