Намери ни
To Top

Чави си тръгва от Барселона още по-рано при провал с Наполи?

Ситуацията в Барселона изглежда все по-зле след снощното равенство 3:3 с Гранада, а напускането на наставника Чави Ернандес може да се ускори при провал с Наполи в Шампионската лига другата седмица, твърди „Ас“.

Според изданието никой в клуба не е в състояние да гарантира, че треньорът на каталунците ще остане дори до края на сезона. Чави вече обяви, че след края на кампанията ще си тръгне от Барселона, но отпадане от Наполи може да причини дори още по-бърза смяна на специалиста.


Лош резултат в Неапол може да направи нещата така, че наставникът на втория отбор на каталунците Рафа Маркес да поеме нещата до края на сезона.

Президентът Жоан Лапорта, който продължава да защитава Чави в клуба, започва да показва ясни признаци на изтощение и недоверие в проекта. Снощи във ВИП ложата на „Монтжуик“ изнервеният бос на Барселона е хвърлял табли със сладки, а по време на мача с Гранада фенове на „блаугранас“ ясно са изказвали на висок глас недоволството си от представянето на тима. От известно време съветниците на Лапорта и хората, на които има доверие, го притискат да вземе решение относно Чави, като първа стъпка в търсенето на реакция на проваления дотук сезон, в който някои все още виждат Шампионската лига като спасителна лодка.

Изглежда, че спортният директор Деко също е обърнал гръб на Чави, особено след последните му изявления пред португалска медия, че настоящият модел на Барселона е изчерпан – като по-късно се наложи те да бъдат изяснявани.

Според изданието самият Чави е категоричен, че при отпадане от Наполи в Шампионската лига, той ще си тръгне веднага и няма да чака до края на сезона. Треньорът винаги е давал много ясно да се разбере,никога няма да бъде проблем в клуба, така че ако види, че най-доброто решение е да ускори напускането си, ще го направи без никакъв проблем.

Но в момента Чави все още вярва, че може да преобърне представянето на Барселона и да върне отбора към победите. Очевидно е, че целта в Ла Лига е да се настигне Жирона и да се завърши поне на второ място, като по този начин се гарантира участие в следващото издание на Суперкупата на Испания. В Шампионската лига пък каталунците искат да се борят до самия край, като цел минимум е да достигнат до четвъртфиналите.

Това, което е сигурно, е, че каквото и да се случи тази събота при гостуването във Виго на Селта, Чави ще продължи да води отбора. Тежко поражение на „Диего Армандо Марадона“ и последващо отпадане обаче биха ускорили края на проекта на Хави с няколко месеца.

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago

Ощр от категория Световен футбол