Намери ни
To Top

На живо: Григор Димитров рутинно взе първия сет

Единственият българин в тенис елита Григор Димитров играе срещу 94-тия в световната ранглиста Артур Риндеркнеш на четвъртфинал в Марсилия (АТР 250). С един пробив след 36 минути игра Гришо взе първия сет – 6:3.

Първи сет

Мачът започна очаквано с доминация на сервиращите, като при 2:1 още никой не беше загубил повече от точка на свое подаване, а при втория гейм в актива на Димитров той спечели на нула. Още след два гейма на начален удар българинът имаше 4 аса в актива си, а съперникът му – два.

Първото топ изпълнение на Гришо дойде след прекрасен защитен бекхенд-слайс – минаващ форхенд по диагонала за 15-15. Агресивен ретур и контриращ прав удар на топ ракетата ни доведе до 15-30, а грешка на Риндеркнеш означаваше два брейк-бола. Димитров се възползва от втората възможност и дочака нова неточност, с което си заслужи предимство – 3:1.

Истински шедьовър с къса топка от форхенд по обратния диагонал позволи на българина да дръпне с 30-0, а той затвърди пробива отново без загубена точка с прекрасни подавания – 4:1. Риндеркнеш отново се затрудни след хубави ретури на Димитров и трябваше пак да среща трудности – 15-30. Българинът доминираше и в следващото разиграване, но този път късата му топка закачи филето и остана в неговата половина от корта – 30-30. Французинът заслужи аплодисменти с къса топка на свой ред, а после форхенд в аут на Гришо доведе до 4:2.

Димитров продължи с великолепното сервиране и с вече шест аса на сметката си дръпна убедително с 5:2. Риндеркнеш се възползва от новия комплект топки и проведе едно от малкото си безпроблемни до момента подавания за 5:3. Французинът стигна до 15-15, благодарение и на факта, че Григор не вкарваше първия си сервис. Топ ракетата ни направи драйв-воле от форхенд с доста приклякане за 30-15, но след това имаше двойна грешка – 30-30. Хубав уинър с предната страна на ракетата доведе до сетбол, а неточност на Риндеркнеш сложи край на сета – 6:3 за 36 минути със 100 процента спечелени точки от българина при вкаран първи сервис.

Втори сет

Риндеркнеш започна позитивно втория сет и с поредица от сервиси с над 200км/ч поведе с 0:1. Гришо едва сега загуби точка при вкаран първи начален удар, но като цяло беше убедителен – 1:1. Французинът задържа високото ниво на изпълнение на подаванията, като за нула време и без загубена точка направи резултата 1:2.

Последвайте канала ни в

Ощр от категория Тенис