Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2024/02/screenshot504270.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Спартак и ЦСКА ще премерят сили в сблъсък в челото – Sportove
Намери ни
To Top

Спартак и ЦСКА ще премерят сили в сблъсък в челото

Отборите на Спартак Плевен и ЦСКА се изправят един срещу друг в отложен мач от 18-ия кръг на Националната баскетболна лига. Двубоят започва тази вечер от 19:00 часа и ще се излъчи пряко в ефира на Max Sport 2 от зала “Балканстрой” в Плевен.

Двата тима се намират в коренно различна ситуация, като плевенчани са в серия от пет поредни победи в българския шампионат, докато “червените” са във финансова криза и загубиха последните си четири двубоя. Спартак е на третото място в таблицата с баланс от 14-5, докато ЦСКА е на петата позиция с актив от 12-7.


Момчетата на Росен Барчовски спечелиха последните си четири мача срещу Спартак, като в първия си двубой с този съперник се наложиха с 83:79 в София. Сега обаче плевенчани са фаворити предвид формата на отборите, като ЦСКА остана без своите лидери Брандън Йънг и Кейлъб Уесън, които продължиха кариерите си отвъд България, както и без Иван Спиров, който се завърна в Черно море.

Спартак вече си е осигурил място в топ 4 преди края на второто завъртане, като отборът продължава гонитбата си с Рилски спортист за второто място. Ако победи днес, отборът на Любомир Минчев ще се изравни по баланс с Рилецо на втората позиция (15-5). ЦСКА пък се бори за четвъртото място с Балкан. “Червените” са с актив от 12-7, докато шампионите от Ботевград са с 12-8 преди директния мач помежду им следващата седмица.

Последвайте канала ни в

Ощр от категория Баскетбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558