Намери ни
To Top

Част от звездите на Челси вече съжаляват за своя избор

Част от звездите на Челси вече са започнали да съжаляват за подписаните от тях дългосрочни договори, информира “Атлетик”. Продължаващото колебливо представяне на лондончани съчетано с почти сигурното пропускане на участие в Шампионската лига за втора поредна година, а евентуално и изобщо такова в евротурнирите продължават да разочароват част от играчите, за които бяха платени много сериозни суми в последните две години. 

Някои от скъпоструващите младоци също така са притеснени не само от непоследователното представяне, но и от честите промени в състава, невъзможността да направят поредица от мачове, в които да стабилизират собствените си изяви. Това кара някои от тях да се чувстват притиснати и „хванати в капан“ на „Стамфорд Бридж“, тъй като дългосрочното обвързване не им дава лесен път за изход при продължаващо негативно стечение на обстоятелствата.


 

От “Стамфорд Бридж” похарчиха почти 200 милиона паунда само за подписите на Михайло Мудрик и Енцо Фернандес през януари 2023-а, като и двамата подписаха до 2031-а. както и летните придобивки – Николас Джаксън и Мойсес Кайседо, чийто трансфер от Брайтън за 115 милиона паунда счупи британския рекорд, поставен шест месеца по-рано с Фернандес. Девет други играчи са с контракти до 2030-а – Робърт Санчес, Джордже Петрович, Беноа Бадиашиле, Мало Густо, Ромео Лавия, Лесли Угочукву, Коул Палмър, Нони Мадуеке и Дейвид Уошингтън. Цялостно харчовете надхвърлиха един милиард паунда дадени за нови попълнения.

Въпреки това част от тези основно млади играчи продължават да се представят доста под очакванията, а някои често седят на скамейката. Те обаче подписаха договори за по седем и осем годиним тъй като от Челси по този начин заобиколиха част от правилата за разсрочване на плащанията и амортизация. Впоследствие от Премиър лийг затегнаха правилата и ограничиха амортизацията по договорите само до пет години въпреки по-дългите контракти.

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Световен футбол