Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2024/02/screenshot503818.jpeg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Ямаха представи Куартараро, Ринс и техните мотори – Sportove
Намери ни
To Top

Ямаха представи Куартараро, Ринс и техните мотори

Отборът на Ямаха официално представи пилотите си Фабио Куартараро и Алекс Ринс и техните мотори за сезон 2024 в MotoGP.

Представянето се случи в гаражите на пистата „Сепанг“ в Малайзия, където утре стартира първият официален предсезонен тест за 2024 година. За Куартараро и Ринс обаче това няма да е първият тест за годината, тъй като те взеха участие в шейкдауна миналата седмица.

Причината те да бъдат допуснати до този тест са отстъпките от правилата за развитие, които Ямаха, заедно с Хонда, получиха в края на миналата година. Тези отстъпки им позволяват да използват своите състезателни пилоти в частните тестове, а шейкдаунът се води такъв тест, макар и с малко по-официален характер.

На пръв поглед по мотора M1 е претърпял известни промени по своята аеродинамика, най-вече в областта на предния обтекател. Освен това Ямаха са добавили и задно крило на своята машина, което е вдъхновено от задното крило, което бе използвано от КТМ миналата година.

От гледна точка цветовата схема тя си остава почти идентична с тази от последните няколко години. Моторите на Куартараро и Ринс отново ще бъдат оцветени в синьо, черно и сиво.

За Ямаха сезон 2023 беше изключително тежък. Японският производител не успя да спечели нито едно състезания за първи път от 2003 година насам и записа единствено три подиума. И в трите случая Куартараро завърши трети в Остин, Индия и Индонезия. 

През 2024 година световният шампион за 2021-ва ще има нов съотборник в лицето на Ринс, който пристига от LCR Хонда. Испанецът заменя Франко Морбидели, който премина в екипа на Прамак Дукати.

Последвайте канала ни в

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558