Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2024/02/screenshot503630.png): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Буатси стигна до два нокдауна и си заслужи титлата на Англия – Sportove
Намери ни
To Top

Буатси стигна до два нокдауна и си заслужи титлата на Англия

Джошуа Буатси (18-0) запази перфектната си статистика в профи бокса и спечели титлата на Великобритания в полутежка категория. 30-годишният боксьор надделя над Дан Азиз (20-1) в главна среща на бойна галавечер в „Уембли Арена“.

Бронзвият медалист от олимпийски игри доминира през по-голямата част от двубоя, като държеше центъра на ринга и вкарваше повече и по-остри крошета и ъперкъти. Англичанинът с ганайски корени атакуваше умело тялото на Азиз и го караше да гадае къде ще бъде пласирана следващата комбинация.


Тежки крошета пратиха Азиз на пода на два пъти в предпоследния единадесети рунд. Последният вече беше изморен, а и настилката на ринга беше мокра, което доведе до по-лесното му падане. Реферът на битката поиска на два пъти подът да бъде подсушен.

Натискът на Буатси се усили в последната част и боецът от Кройдън бе близо до това да стигне до нокаут, но малко не му дистигна. В крайна сметка, той бе обявен за победител след дванадесет рунда бокс с резултати 116-110, 117-109, 117-109. С този успех британецът бе орпеделен и като задължителен претендент за пояса на Световната боксова асоциация (WBA) в полутежка категория, който към момента е в притежание на Дмитрий Бивол.

Последвайте канала ни в

Ощр от категория Бойни Спортове


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558