Намери ни
To Top

Мъри: Далеч сме от стила на игра, който аз изповядвам

Старши треньорът на турския Гьозтепе – Станимир Стоилов, коментира успеха на водения от него тим с 4:0 срещу състава на Алтай в срещата от 21-ия кръг на второто ниво в южната ни съседка – Първа лига. Стоилов похвали водените от него играчи, сподели, че очаква още подобрения в тях, както и каза добри думи и за организацията в клуба, и за феновете. Накрая Мъри говори и за бившия си клуб Левски, който в момента е на подготовка в Турция, като спомена, че би му се искало да види в софийския гранд някои от добрите практики в сегашния си отбор.

“Доста българи имаше днес на мача, и журналисти също. Радостни сме от победата, от резултата, защото все пак е дерби, което се очаква доста време. Знаете, че дербитата хранят феновете половин или цяла година. Това е важна победа за нас.”

“Естествено, ако трябва да говоря за качеството на играта и за други детайли, играли сме много по-добре в предишните мачове и може нервността и емоциите бяха много повече за нас. Затова и такова бе представянето.”

“Може би в чужбина това е нещо ново като дерби. Привържениците доста емоционално изживяват тези дербита и доста дълго ги чакат. За мен специално не беше нещо странно или специално, защото съм играл и съм участвал като треньор в много по-големи мачове, но беше приятно да чуеш атмосферата, да видиш привържениците как се радват и най-важно беше, че нашият отбор имаше убедителна победа.”

“Една от причината да избера Гьозтепе е, че аз не обичам да работя в отбор без привърженици. Там, където има напрежение откъм фенската маса, там играчите са задължени да побеждават и да се развиват. Там, където има привърженици има напрежение голямо, но за мен не е, напротив, аз имам ангажимент привържениците да са доволни от показаното на терена.”

“Първо според мен ние сме далеч от стила на игра, който аз изповядвам. Футболистите се стараят да се развиват. Променихме и идейния проект и начина на игра. Не можеш да правиш големи промени за кратки периоди, особено в средата на годината, когато изоставаш и ти трябват спешни резултати. Добавихме някои детайли, футболистите се стараят. Клубът е много добре организиран и сериозен, има голяма фенска маса, което създава ангажимент. Колкото до клуба, намерих място, на което всичко е както трябва да бъде. Гьозтепе е клуб, организиран от А до Я.”

“Нашият клуб е имал интерес още преди моето идване към Елитон, аз просто потвърдих, че можем да го привлечем. На този етап не сме разглеждали други български имена, защото смятам, че играчите, които можем да си позволим в България са с прекалено високи финансови параметри. Иначе в България има във водещите клубове доста добри играчи, но на този етап във второто ниво, не са ни на финансовите параметри. Всичко до този момент бе спекулация.”

“Елитон го форсирахме без достатъчно подготовка, защото се получиха и травми. Това е наша грешка, но и принуда. Той напредва постепенно през мачовете. Той трябва да много добре, отколкото го виждаме сега. Елитон има много по-големи възможности. Ще продължим да го притискаме, за да бъде по-добър и по-добър.“

“Ако това се бе случило, Левски бе получил тази подкрепа, бази и стадиони – това щеше да е най-доброто, което можеше да се случи на клуб като Левски. Виждам по какъв начин е организиран Гьозтепе, защото се управлява от голяма група от хора, точности в отношенията, всеки си знае функциите и стабилно финансиране. Да, Гьозтепе и преди „Sport Republic” е имал и стадион и база, но това са неща, които щяха да се случат и в Левски.”

“Ако трябва да съм честен, подготвителният период на Левски не е толкова интерес за следене. Гледам да се фокусирам върху моята си работа, защото имам много неща да променям в Гьозтепе, докато стане отборът, който искам да виждам. Винаги, когато съм бил в чужбина, не съм бъркал в чуждите панички. Мога да пожелая само най-доброто на Левски. Всичко друго са празни приказки на болни хора.”

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория efbet Лига