Намери ни
To Top

Сайнц за трети път загуби битка за място във Формула 1

Как ще продължи кариерата на Карлос Сайнц, който в края на 2024 ще загуби мястото си във Ферари? Може би е рано за отговор на този въпрос, но ще е интересно как ще се стигне до него.

За трети път в кариерата на Сайнц испанецът остава пренебрегнат заради друг пилот. Първо, през 2016 година в Ред Бул избраха да преместят Макс Верстапен от втория в първия отбор на компанията. След това, през 2018, след само един сезон в Рено, Сайнц остана без кола заради Дениъл Рикардо, който дойде от Ред Бул.


И сега за 2025 във Ферари идва Люис Хамилтън, а Сайнц ще трябва да си търси нов отбор.

Какви са възможностите пред Сайнц? Единият вариант е той да се бори за мястото на Хамилтън в Мерцедес. Ако това се случи Карлос ще завари там Джордж Ръсел, който сега получава огромен шанс да се утвърди като лидер на тима, а наемането на пилот, който преследва същата цел едва ли ще е най-добрата идея на Тото Волф.

Което ни връща към Ауди и постоянните спекулации по темата, в които участва дори и бащата на пилота – Карлос Сайнц-старши. Официално Ауди влиза във Формула 1 през 2026, но с оглед на инвестициите, които прави в Заубер, то вероятно германците ще имат решаващ глас за това кой да кара за тима от 2025 нататък. Със сигурност раздвижването на мениджмънта на Сайнц през сезона ще е показателно за това в каква посока гледа испанецът, така че едва ли ще останат само тези два варианта.

Последвайте канала ни в

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт