Намери ни
To Top

Андрети с ново изявление след отказа на Формула 1

Новината, че отборът на Андрети не получи разрешение от ФОМ да дебютира във Формула 1 в близките години остана в сянката на бомбастичния трансфер на Люис Хамилтън от Мерцедес във Ферари, който беше обявен само 24 часа по-късно.

Все пак случаят с Андрети си остава доста спорен, най-вече заради доводите на ФОМ да откаже искането на американския тим. Един от тези доводи бе фактът, че екипът на Майкъл Андрети е отказал покана за среща лице в лице, която е била отпратена към него от страна на ФОМ.

В своето второ изявление след решението на ФОМ в сряда Андрети казва, че отборът не е бил наясно, че е имал покана за среща лице в лице с представители на Формула 1.


По-късно стана ясно, че причината за това неразбирателство е фактът, че имейлът с поканата е попаднал в папката „спам“.

От изявлението на екипа също така става ясно, че неговата цел винаги е била да влезе във Формула 1 през 2026 година. Причината затова е фактът, че процесът по одобряването от страна на ФИА приключи едва в края на септември миналата година, което не дава нужното време за подготовка за влизане в спорта за сезон 2025.

„Андрети Кадилак иска да обърне внимание на две теми, които бяха засегнати от изявлението на ФОМ:

„Първо – Когато започнахме процеса на ФИА преди близо година предпочитаната първа година за участие беше посочена като 2025. ФИА одобри нашата кандидатура без никакви ограничения дали да влезем през 2025, или 2026. От много месеци насам Андрети Кадилак работи с цел влизане през 2026. Технически 2025 също е част от нашата кандидатура, но това се дължи на продължителността на процеса.

„Второ – Ние не бяхме наясно, че сме били поканени на среща с ФОМ, която нямаше да откажем. Дискусията на търговските въпроси лице в лице е от изключителна важност за Андрети Кадилак. Ние приветстваме възможността да се срещнем с ФОМ и сме им писали да потвърдим нашия интерес.

„Работата си продължава по план“, се казва в изявлението на Андрети.

Последвайте канала ни в

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт