Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2024/02/screenshot503322.jpeg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Страсбург 0:1 ПСЖ, Мбапе откри за шампионите – Sportove
Намери ни
To Top

Страсбург 0:1 ПСЖ, Мбапе откри за шампионите

Шампионът Пари Сен Жермен води с резултат 1:0 при гостуването си на Страсбург в мач от 20-тия кръг на Лига 1. Килиан Мбапе откри в 31-вата минута, като в самото начало на мача пропусна и дузпа. Парижани са лидери в класирането и водят с 6 точки пред втория Ница. Тимът на Луис Енрике се намира в отлична форма и в 14 поредни срещи от първенството няма загуба, но пропиля два гола аванс в предишния си мач с Брест (2:2) и днес ще иска да се реваншира.


ПСЖ се радва и на добри игри като гост, като в последните 6 срещи далеч от дома има пет победи и равенство. Домакините от Страсбург обаче също се намират в добра форма и нямат загуба от шест поредни мача, като са в средата на таблицата.

Статистиката логично е на страната на парижани, като за последно френският хегемон губи от днешния си съперник през 2017 г. Любопитното обаче е, че в последните си две домакинства Страсбург не се дава на ПСЖ и успява да измъкне равенства на собствения си стадион.

Наставникът на Страсбург Патрик Виейра няма да може да използва контузените Кевин Гамейро, Исмаел Дюкуре, Жереми Себа, Жан-Уда Алю, Лебо Мотиба и Карол Фила, а Сайду Соу все още е на Купата на африканските нации.

Бившият френски национал е избрал формация 4-3-3, като атаката на елзасци ще водят Дилан Бакуа, Дион Сахи и Анжело Габриел.

Луис Енрике също има кадрови проблеми. Трайно контузени са Преснел Кимпембе, Милан Шкриняр, Серхио Рико и Нуно Мендеш, а Брадли Баркола пък е наказан заради червения си картон от мача с Брест. Канг-Ин Лий пък е състава на Южна Корея на играещата се в момента Купа на Азия.

Испанският наставник прави три промени в състава си. Маркиньос се завръща на мястото на Данило Перейра в сърцето на отбраната. Мануел Угарте заема мястото на Витиня в халфовата линия, където ще бъдат още Уарен Заир-Емери и Фабиан Руис. Карлос Солер заменя наказания Брадли Баркола,  като днес ще бъде в ролята на десен бек. Марко Асенсио,Килиан Мбапе и Усман Дембеле са тримата в атаката на парижани.

Още в първата минута Страсбург можеше да открие резултата. След разбъркване и неразбирателство в защитата на ПСЖ, Дион Сахи се озова очи в очи с Джанлуиджи Донарума, но италианският страж направи невероятно спасяване и отрази в корнер удара на нападателя. В следващата минута последва и опасен удар с глава на Абакар Сила, но стражът на гостите отново се намеси. Парижани обаче успяха да отговорят бързо на предизвикателството и в 4-тата минута направиха добра контраатака, при която Рандал Коло Муани навлезе опасно в наказателното поле на домакините, но бе повален от Люка Перен, а реферът Руди Буке веднага отсъди дузпа. Зад топката застана голямата звезда на ПСЖ Килиан Мбапе, чийто удар обаче бе спасен от вратаря на Страсбург Алаа Беларуш в 7-ата минута. В 20-ата минута пък дойде ново добро положение за Страсбург, когато след грешка на Карлос Солер Хабиб Диара отправи топовен изстрел, който срещна напречната греда на Донарума и излезе в аут.

Така дойде 31-вата минута, когато ролите се преобърнаха и героят Алаа Беларуш направи груба грешка. Вратарят на Страсбург отигра лошо топката и допусна тя да му бъде отнета от Марко Асенсио. Испанецът подаде към Килиан Мбапе, който безпроблемно я насочи в опразнената врата и се реваншира за пропуснатата по-рано дузпа – 0:1 за ПСЖ. Девет минути по-късно Рандал Коло Муани можеше да удвои аванса на парижани, но от удобна позиция стреля в аут. Страсбург опита да реагира, но далечният удар на Хабиб Диара не затрудни Донарума.

СТРАСБУРГ (4-3-3): Беларуш; Сеная, Перен, Сила, Жилбер; Диара, Сисоко, Мванга; Бакуа, Сахи, Габриел

ПСЖ (4-3-3): Донарума; Солер, Маркиньос, Бералдо, Ернандес; Фабиан, Угарте, Заир-Емери; Коло Муани, Мбапе, Асенсио

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages | Снимки: Imago

Ощр от категория Световен футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558