Намери ни
To Top

Гран При на Малайзия няма да се връща във Формула 1

В хода на вчерашния ден агенция Reuters съобщи, че основният спонсор на Мерцедес, малайзийският петролен гигант Петронас ще се опита да върне надпреварата за Гран При на Малайзия във Формула 1.

Тези твърденият обаче бяха опровергани от Петронас. В свое изявление до медиите малайзийската компания категорично заяви, че не води подобни разговори.

„Петронас обръща внимание на слуховете, появили се на 31 януари 2024, за завръщане на Формула 1 на „Сепанг“ в Малайзия.


Искаме да потвърдим, че не сме водили никакви дискусии за връщане на спорта в Малайзия“, се казва в изявлението на Петронас.

Формула 1 се състезава в азиатската страна от 1999 до 2017 година. Спадащият интерес и ниските продажби на билети срещу високата такса за домакинство обаче доведоха до изпадането на Гран При на Малайзия и едно обичане от феновете пистата като „Сепанг“ от календара на шампионата. Последното издание на Гран При на Малайзия във Формула 1 беше спечелено то Макс Верстапен, за когото това беше едва втората му победа в спорта. 

Малайзийското трасе все пак продължава с присъствието си в световния моторспорт, тъй като и до ден днешен то домакинства на стартове от MotoGP. От миналата година пистата носи официалното име „Петронас Сепанг“.

Последвайте канала ни в

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт