Намери ни
To Top

Барселона – Осасуна (съставите)

Дни след шокиращата загуба у дома от Виляреал (3:5) и новината, че Чави Ернандес ще си тръгне в края на сезона, Барселона посреща Осасуна в опит да се върне към победите в Ла Лига. Каталунците нямат право на грешка, защото в момента се намират на четвърто място в класирането и само с 2 точки аванс пред петия Атлетик Билбао. 

Осасуна стои стабилно в средата на таблицата и спечели три от последните си 5 мача. Отборът от Памплона рядко печели на чужд терен, но със сигурност си прави сметки да отмъкне нещо от „Естади Олимпик Луис Компанис“ предвид колебливата защита на „блаугранас“.


През септември Барса се наложи при визитата си на „Ел Садар“ с 2:1, а наскоро надви Осасуна и на полуфиналите за Суперкупата на Испания в Рияд.

Чави е направил няколко промени в стартовия състав. Жоао Кансело започва като ляв бек вместо младока Ектор Форт, а в центъра на защитата ще си партнират Роналд Араухо и Пау Кубарси, който този път е предпочетен пред Андреас Кристенсен. В средата на терена Ориол Ромеул е отстъпил мястото си на Педри, а в предни позиции ще действат Роберт Левандовски, Ламин Ямал и Феран Торес, който получава шанс от първата минута заради контузията на Жоао Феликс. 

Аут заради травми са Марк-Андре тер Стеген, Алехандро Балде, Иниго Мартинес, Гави, Рафиня, Маркос Алонсо и Сержи Роберто.

Осасуна излиза с петима бранители. В халфовата линия на гостите ще играят Йон Монкайола, Лукас Торо и Аймар Орос, а в атака старши треньорът Ягоба Арасате ще разчита на Анте Будимир и Хосе Арнаис.

Двубоя пропускат контузените Рубен Пеня и Чими Авила, за когото се заговори, че може да премине в Атлетико Мадрид.

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Световен футбол