Намери ни
To Top

Защитник разтрогна с Валенсия, за да премине в Атлетико

Защитникът на Валенсия Габриел Паулиста е разтрогнал договора си с Валенсия, за да премине в Атлетико Мадрид като свободен агент, съобщават испанските медии.

Това развитие устройва и двата клуба. Както е известно, контрактът на 33-годишния защитник щеше да изтече през лятото, но имаше специална опция да бъде автоматично удължен за още една кампания при 20 изиграни мача през този сезон, а до момента Паулиста е записал 19 двубоя, последният от които беше точно срещу мадридчани. Във Валенсия обаче са нямали желание тази клауза да бъде активирана, така че на драго сърце са се съгласили да освободят своя играч още сега.


Нещо повече, от Атлетико са поели ангажимента да платят заплатата на бранителя от 1,3 млн. евро, която оставаше по договора му с “прилепите”.

Самият футболист още вчера пристигна в Мадрид, за да завърши своя трансфер в новия си клуб. Неговият контракт отново ще бъде само до края на сезона, но “дюшекчиите” могат да го подновят според представянето на бразилеца. От клуба спешно търсеха подсилване в защита заради раздялата с преотстъпения във Фенербахче Чаглар Союнджу, както и заради травмите на Хосе Хименес и Сесар Аспиликуета. Сред опциите беше дори бившият защитник на Лудогорец Хосе Луис Паломино, който напоследък не получава игрово време в Аталанта, но в крайна сметка “рохибланкос” предпочетоха някогашния играч на Арсенал.

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Световен футбол