Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2024/01/screenshot501760.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Ферари плаща 30 милиона долара на сезон на Леклер – Sportove
Намери ни
To Top

Ферари плаща 30 милиона долара на сезон на Леклер

Ферари обяви, че Шарл Леклер остава в тима с нов, „дългосрочен договор”, но за първи път в историята на Скудерията продължителността на контракта не беше обявена. Същото важи и за заплатата на пилота от Монако.

Но според вестник Corriere della Sera в Маранело не са се скъпили при увеличението на заплащането на Леклер по новия му договор. По непотвърдена информация досега той се състезаваше за 24 милиона долара, а от началото на 2025 ще кара за 30 милиона долара на сезон.


Има, разбира се и вариант, новата му заплата да влезе в сила още тази година, ако при преподписването е бил променен и настоящият му договор. Допълнително са предвидени бонуси за победи и спечелване на титлата, за които се смята, че са в размер на „няколко милиона долара” на година.

Също така, появи се и информация, че в новия договор на Леклер има клауза, която му позволява да напусне след 2026 година, ако Ферари не успее да му предостави автомобил, с който той да се бори за световната титла. Затова и първата година по новите технически правила, които влизат в сила за началото на 2026.

Последвайте канала ни в

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558