Намери ни
To Top

Оставяме Клоп да презареди батериите и го каним в Бундестима, призова Дитмар Хаман

Юрген Клоп ще напусне Ливърпул в края на сезона и логично пак се заговори, че Германската футболна федерация трябва веднага да го покани за селекционер на Бундестима. Бившият полузащитник на “маншафта” и мърсисайдци Дитмар Хаман обаче смята, че на треньора трябва да му се даде време да презареди батериите си.

Клоп шокира футболния свят с изявлението си в петък, като каза, че вече няма енергията да тренира и води Ливърпул.

Германия има за селекционер Юлиан Нагелсман, но той е с договор само до края на Европейското първенство идното лято.


Въпреки че през юли може да се появи свободно място, Хаман вярва, че централата трябва да уважи желанието на Клоп да има „нормален живот“ за известно време и след това да говори.

„Може би централата може да наеме временен селекционер за една година, ако Нагелсман се оттегли през лятото“, каза бившият играч на Ливърпул пред Sky.

„Но ако можете да вземете Юрген Клоп, може да се наложи да го изчакате една година, за да може да поеме националния отбор през 2025 г. – година преди Световното първенство. Германската федерация ще трябва да бъде активна в опитите си да наеме Клоп, като се има предвид, че той също ще бъде ухажван от топ отбори по целия свят, въпреки че каза, че никога не би тренирал друг английски отбор.”

“Клоп беше един от най-добрите треньори през последните 10 или 20 години и не трябва да забравяте, че имаме изключителни индивидуални играчи в Германия“, добави Хаман, казвайки, че въпреки че Бундестимът като отбор се провали през последните години, качеството е все още там.

Германската футболна централа вече отвори вратата за възможна оферта към Клоп, след като вицепрезидентът Рони Цимерман каза: „Не мисля, че дори трябва да обсъждаме факта, че Юрген Клоп е брилянтен треньор. Той може да бъде и кандидат за национален селекционер. Но засега се надявам на добро Европейско първенство с отличен резултат за Германия въпреки всички шансове. Нямаме шанс, така че няма какво да губим“.

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория Световен футбол