Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2024/01/screenshot501358.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Подготвят мач в чест на великия Дражен Петрович – Sportove
Намери ни
To Top

Подготвят мач в чест на великия Дражен Петрович

В Хърватия ще организират демонстративен мач в чест на една от най-големите легенди на европейския баскетбол – Дражен Петрович. Това обяви неговият брат – Ацо Петрович, който е селекционер на хърватския национален отбор по баскетбол. Двубоят трябва да се проведе на 5 септември, като селекцията на “шахматистите” ще се изправи срещу сборен отбор от европейски баскетболисти.

“Мога да ви дам ексклузивни новини. В началото на февруари ще дадем пресконференция в Загреб, на която ще обявим мача в чест на Дражен. Хърватският национален отбор ще се изправи срещу сборен такъв от европейски играчи. Кой ще бъде треньор на европейския тим? Определено това ще бъде треньорът с най-много европейски титли – Желко Обрадович. Двамата с него се разбираме добре и той се съгласи без да се замисли”, заяви Петрович.

Дражен Петрович е един от най-великите европейски баскетболисти, достигнали до НБА. Той загива на 28-годишна възраст в автомобилна катастрофа след сезон, в който постига средни показатели от 22.3 точки, 2.7 борби и 3.5 асисетнции при 44% стрелба от тройката с Ню Джърси Нетс в най-силната лига в света. Наричан и Моцарт на баскетбола, Петро е световен шампион с Югославия през 1990-а, а две години, когато вече играе за Хърватия, печели сребърен медал от Олимпийските игри през 1992-ра в Барселона.

Последвайте канала ни в

Ощр от категория Баскетбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558