Намери ни
To Top

Фулъм – Ливърпул (съставите)

Фулъм и Ливърпул ще определят втория финалист в Карабао Къп. Двата отбора се изправят един срещу друг в мач-реванш от полифуналите на турнира, след като преди две седмици Ливърпул направи обрат на „Анфийлд“ и се наложи с 2:1.

Билет за финалния сблъсък на „Уембли“ вече си осигури Челси. „Сините“ от Лондон елиминираха Мидълзбро след разгромен успех с 6:1 на „Стамфорд Бридж“ снощи.


Фулъм е силен домакин и спечели пет от последните си шест мача на „Крейвън Котидж“. Отборът на Марко Силва измъчи мърсисайдци и при гостуването си в града на „Бийтълс“ през декември, когато отстъпи с 3:4, въпреки че имаше аванс в резултата малко преди края на редовното време.

Ливърпул се е класирал за финала в третия по престиж турнир в Англия в осем от деветте случая, в които е спечелил първия двубой. „Червените“ са в серия от пет поредни победи във всички състезания, но не успяха да надделеят в най-скорошните си две гостувания на Фулъм.

„Котиджърс“ са без контузения Адама Траоре и Алекс Иуоби, Калвин Баси и Фоде Бало-Туре, които са ангажирани с националните си отбори на Купата на африканските нации. 

Атаката на домакините води Раул Хименес, а зад мексиканеца ще действат Вилиан, Андреас Перейра и Боби Де Кордова-Рийд. Жоао Палиня и Том Кеърни са двойката вътрешни халфове.

Новината в състава на Ливърпул е, че сред резервите е доскоро контузеният Андрю Роъръстън. Юрген Клоп е направил няколко промени в сравнение с победата над Борнемут (4:0) през уикенда. На вратата вместо Алисон е Куивин Келъхър, в центъра на защитата до Вирджил ван Дайк ще играе Джаръл Куанса, в средата на терена влиза Райън Гравенберх, който ще си партнира с Алексис Мак Алистър и Харви Елиът, а Коди Гакпо ще е част от офанзивното трио заедно с Дарвин Нунес и Луис Диас.

Отсъстващите за гостите са Мохамед Салах, Трент Александър-Арнолд, Константинос Цимикас, Доминик Собослай, Ватару Ендо, Жоел Матип и Тиаго Алкантара.

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Световен футбол