Намери ни
To Top

Кирьос обясни защо няма да играе на Олимпийските игри

Ник Кирьос няма да играе за Австралия на Олимпиадата в Париж тази година, дори ако е във форма, заради начина, по който е бил третиран преди Игрите през 2016 г. в Рио де Жанейро, съобщи Ройтерс.

28-годишният бивш финалист от Уимбълдън също се отказа да участва в игрите в Рио, след като шефът на мисията Кити Чилър каза, че поведението му е било под мониторинг преди селектирането на отбора.

„Със сигурност няма да играя на Олимпиадата, дори да съм здрав и във форма“, написа Кирьос в колонка във вестниците на Феърфакс.


 

„Начинът, по който бях третиран от Австралийския олимпийски комитет и бившия шеф на мисията Кити Чилър, никога няма да бъде забравен. Да ми забранят да играя на Олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 г. беше позор. Тогава бях номер 13 и имах истински шанс да спечеля медал.

Да ми забранят да представлявам страната си поради поведенчески причини е нещо, което просто не мога да забравя“, написа още той.

Кирьос се бори с контузии в коляното, стъпалото и китката, откакто се оттегли от миналогодишното издание на Откритото първенство на Австралия.

В отсъствието си от корта Кирьос започна да гради медийна кариера и във вторник направи своя дебют като интервюиращ на корта на Аустрелиън Оупън, разговаряйки с приятеля си Новак Джокович след четвъртфинала на световния номер едно.

Кирьос каза миналия месец, че ще играе в най-добрия случай още два сезона и след спиране на състезателна дейност ще продължи работата си с медиите.

Носителят на седем титли на ATP Кирьос имаше противоречиви отношения със своите колеги от  австралийския отбор.

Неговото представяне на корта и честите дисциплинарни проблеми отблъснаха много фенове и бяха причината за предпазливостта на Чилър през 2016 г., когато тя се опита да изчисти имиджа на отбора след скандал, свързан с отбора по плуване на Олимпиадата през 2012 г. в Лондон.

„Преди осем години отчаяно исках да представя Австралия на олимпийски игри, но манталитетът ми се промени“, добави Кирьос.

„Исках да играя за моята страна, но вече нямам това желание. Казвал съм и преди, че често се чувствам повече като у дома си далеч от дома.“

Бившата олимпийска състезателка по колоездене Анна Меарес беше назначена от Австралийския олимпийски комитет (AOC) за шеф на мисията на отбора за Игрите в Париж.

„AOC има голямо уважение към Ник Кирьос като австралийски спортист с големи способности“, каза говорител на AOC.

„Всеки спортист има право да взема свои собствени решения относно своето игрово бъдеще и тези решения се уважават.“

Последвайте канала ни в

Ощр от категория Тенис