Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2024/01/screenshot500848.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Магьосникът Одермат възкръсна и триумфира в Шладминг – Sportove
Намери ни
To Top

Магьосникът Одермат възкръсна и триумфира в Шладминг

Марко Одермат направи поредното си магическо каране в Световната купа по ски алпийски дисциплини и спечели нощния гигантски слалом в Шладминг (Австрия), въпреки че беше 11-ти след първия манш.

Швейцарецът заличи пасив от 0.98 секунди във второто спускане по „Планай“, за да продължи с перфектната си серия в гигантските слаломи този сезон. Одермат изостана толкова много в първия манш след като допусна една наистина нетипична за него грешка в горната част на трасето.


Той обаче не допусна подобни неточности във второто спускане, в което той даде най-доброто време. С него той заличи изоставането си и триумфира пред представителя на домакините Мануел Фелер.

Австриецът буквално загуби състезанието в последните 5-6 врати, в които допусна няколко неточности и загуби повече от половин секунда, за да завърши на само 0.05 зад Одермат. Тройката в Шладминг оформи словенецът Жан Кранец, а в петицата влязоха още Александър Стийн Олсен (Норвегия) и както и Лоик Меяр (Швейцария) и Филип Зубчич (Хърватия), които разделиха петата позиция.

В класирането в дисциплината гигантски слалом с пет победи в пет старта Одермат води с актив от 500 точки и аванс от 215 пред Зубчич. Трети, на 274 пукта зад Одермат е третият от днес Кранец.

С победата си днес Одермат увеличи своя аванс на върха в генералното класиране за Световната купа, където с 1256 точки той води с 596 пункта пред Сиприен Саразен (Франция), който не кара в техничните дисциплини. Трети, на 742 точки зад лидера е Фелер, който ще има още един шанс да спечели на „Планай“ в утрешния нощен слалом. В него участие ще вземе и водещият български скиор Алберт Попов, а двата манша ще стартират съответно в 18:45 и 21:45 часа българско време.

Следващият гигантски слалом ще бъде на 10 февруари в Банско.

Последвайте канала ни в

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558