Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2024/01/screenshot500800.jpeg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Исторически успех на Палестина – Sportove
Намери ни
To Top

Исторически успех на Палестина

Палестина се класира за осминафиналите на Купата на Азия за първи път в историята си. Това се случи след победа с 3:0 над аутстайдера в група “С” Хонконг. Палестинците завършват на трето място в групата, но си осигуриха класиране за следващата фаза.

Тимът на Макрам Дабуб стартира силно и създаде опасно положение още в началото.


Одай Дабаг обаче стреля във външната страна на мрежата. Нападателят обаче се възползва от следващата възможност и в 12-ата минута засече с глава центриране на Ал Батат. След половин час игра Хонконг стигна до добър шанс за изравняване, но Сиу Куан стреля над вратата.

Дабаг постоянно тормозеше защитата на съперника и бе в основата на отлична атака в 41-ата минута бе близо до нов гол. Ка-Уинг Це успя да блокира удара му и да предотврати второ влизане на топката във вратата. Палестина поведе с два гола в началото на второто полувреме, когато Заид Кунбар се възползва от ново прекрасно центриране на Ал Батат и с глава се разписа.

В 60-ата минута Дабаг направи резултата 3:0. Той реагира най-бързо, след като удар на Сеям срещна гредата. Палестинците пропуснаха още някои възможности, а играчите на съперника се изнервиха и се стигна до разправии на терена. В добавеното време Хонконг получи дузпа, но Евертон нацели гредата от бялата точка.

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago

Ощр от категория Световен футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558