Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2024/01/screenshot500756.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Теодор Тодоров: Битката за титлата ще е много интересна, конкуренцията е жестока – Sportove
Намери ни
To Top

Теодор Тодоров: Битката за титлата ще е много интересна, конкуренцията е жестока

Надявам се да сме здрави до края на първенството и си пожелавам още един финал, коментира бившият национал и централен блокировач на Дея спорт

Волейболистите на Дея спорт спечелиха първи исторически трофей в клубната си витрина, след като триумфираха в турнира за Купа България. На финала бургазлии надиграха Левски София с 3:1 гейма в едноименната зала и вдигнаха дълго чаканата Купа.

Бившият национал и централен блокировач на Дея Теодор Тодоров заяви в интервю за BGvolleyball.com, че всяко първо отличие на дадено място е вълнуващо и незабравимо.


Опитният състезател прогнозира, че битката за титлата ще е жестока, а ето още какво каза по темата:

Честита Купа, какво е тя за теб?

Когато си на ново място и това е първата купа на това място, тя е много сладка. Тези моменти са вълнуващи и винаги се помнят. Всички отличия се помнят, но такива, които са първи, са по-специални.

Как се чувстваш в Бургас?

Много ми е добре. На почти всички места където съм бил, съм успявал да направя така, така че аз и моето семейства да се чувстваме комфортно. Играя с хора, с които съм бил цял живот, така че всичко е наред.

Семейството с теб ли е?

Да, на 99% от случаите са с мен. Това е най- важното за да се случат нещата.

Имахте трудни моменти в турнира, но на финала бяхте на нужното ниво?

Така е, спечелихме един почти загубен полуфинал. В битката с ЦСКА на мен лично ми беше много тежко. Започна Стефан Чавдаров, после аз влязох. Наистина ми бе изключително трудно. Но когато се достигне до финал, вече е друго. На един финал трябва да дадеш всичко от себе си. Затова излязох и дадох максимума. В такива двубои, ако искаш да спечелиш, трябва да ги изиграеш на 100%. Всички в отбора го направихме и се получиха нещата. Затова сме събрани, да се опитаме да спечелим и да се борим да побеждаваме докато можем.

Ще ви стигнат ли физическите сили докрай, смяташ ли, че ще можете да се преборите и за титлата?

Дай Боже, надявам се. Но първо да сме живи и здрави за да стигнем до плейофите. Там вече се надявам да продължим напред и да се борим за титлата.

Кои виждаш като основни съперници по пътя към титлата?

Левски спечелиха Супекупата, играхме финал на Купата с тях. Може би те са един от фаворитите. ЦСКА играха доста силно и те също могат да се намесят за финал. Монтана има страхотен отбор тази година. Да не забравяме Нефтохимик, въпреки всички неща и рокади, които се случиха там. Това са основните отбори, които, освен нас, ще се борят за първото място.  Битката за титлата ще е много интересна, има жестока конкуренция.

Прогноза за финалистите?

Не мога да дам точна прогноза, защото всеки може да победи всеки. Ние бяхме на крачка да загубим от ЦСКА, които пък отстраниха класен тим като Нефтохимик. Така че много ще е интригуващо.

Какво си пожелаваш?

Да сме живи и здрав и ние  и феновете и ако може да изиграем още едни финал в първенството.

Последвайте канала ни в

Снимки: Startphoto

Ощр от категория Волейбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558