Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2024/01/screenshot500652.png): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Sportal Motorsport: Битката за титлата в WRC започва с „Монте Карло“ – Sportove
Намери ни
To Top

Sportal Motorsport: Битката за титлата в WRC започва с „Монте Карло“

Краят на месец януари сигнализира началото на новия сезон в Световния рали шампионат (WRC), който отново ще стартира с класическото рали „Монте Карло“. В новия епизод на моторспорт предаването на Sportal.bg и Sportal TVSportal Motorsport водещите Евгени Въков и Георги Иванов споделят своите очаквания и прогнози за предстоящата битка за титлата.

Тя обещава да бъде много интригуваща и заплетена, а основните фаворите в нея трябва да са съотборниците в Хюндай Ойт Танак и Тиери Нювил, които ще се борят с пилота на Тойота Елфин Еванс.


Тримата ще трябва да се борят и със Себастиен Ожие и Кале Рованпера, които ще карат с ограничени програми през предстоящата кампания. Действащият двукратен шампион Рованпера няма да стартира в „Монте Карло“, но пък участие ще вземе Ожие, които ще гони десетата си победа в състезанието, което през тази година отново ще бъде базирано в родния му град Гап.

В първата половина на месец януари се проведе и друго популярно рали, а именно рали „Дакар“. Карлос Сайнц-старши спечели своята четвърта победа в маратонското приключение, въпреки че не триумфира в нито един от отделните етапи на надпреварата, която отново се проведе в Саудитска Арабия. При мотоциклетистите победата грабна Рики Брабек от Хонда, за когото това беше втори триумф в „Дакар“.

В MotoGP стартира сезонът на представянията, а първите две бяха на отборите на Грезини и Дукати. Грезини Дукати продължава да влиза в заглавията, най-вече заради привличането на Марк Маркес в най-малкия тим в кралския клас. Големият въпрос преди началото на сезон 2024 е какво ще донесат братята Марк и Алекс Маркес на собственичката на Грезини Дукати Надя Падовани.

Във Формула 1 все още има време до сезонът на представянията, които ще бъдат в първата половина на месец февруари. Голямата неизвестна е колко от тимовете ще представят новите си коли и колко от тях ще покажат само новите си цветове и ще оставят представянето на колите си за началото на тестовете, които ще се проведат в Бахрейн между 21 и 23 февруари.

Приятно гледане!

Последвайте канала ни в

Снимки: Sportal.bg

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558