Намери ни
To Top

Ботьо Ботев издаде шокиращ детайл от разстрела на Алексей Петров, гложди го мистерия с убийството на Витоша

Съществува нещо ненормално в житейския път и взаимоотношенията, създадени в една тройка. Като се оценяват нещата от гледна точка на обстановката най-вероятно се касае до инцидентен случай, непланирано убийство. Това заяви пред БНТ Ботьо Ботев по повод убийството в София на Пейо Пеев от съпругата му Габриела Славова и тъща му Красимира Трифонова.

„На явно място е, камера има, нещо е възникнално между тях в тази вечер.


Било е плод на създадени взаимоотношения доста време преди това“, коментира той.

Бомбата е факт: Ексдепутат от ПП заплете жестока интрига с убийството на Витоша, има пръст в…

„Има нещо странно. Как да си обясня две жени да съумеят да сломят съпротивата на един мъж“, изтъкна той.

„Трудно е да се правят изводи на този етап. Все още всичко е в началото на разследването. Считам, че съзнателно и може би с право не се доизказват в техните взаимоотношения. Проблемът, който съществува е как ще се отрази всичко това за израстването на тези невръстни деца“, посочи Ботев.

„Извеждането на колата, опита за палене, може би в една ситуация на паника е станало как да прикрият следите. Друга логика няма“, каза той относно поведението на двете жени.

„В битовите убийства обикновено мотивът е ясен“, обясни той. По думите му при такива случаи обикновено още при получаването на сигнала може да се прецени доколко лесно ще се разкрие какво е станало. Много помага и наличието на охранителни камери.

„Поръчковите убийства изискват изключително сложна, отговорна, професионална, тънка работа при провеждане на конкретните оперативни дейности, събирането на информация и пълно единодействие със съответните служби“, обясни криминалистът.

По отношение на убийството на Алексей Петров Ботев коментира: „Това е един случай, който изисква изключително тънка оперативна дейност с оценка на много факти и обстоятелства, свързани с дейността му още от излизането му от баретите. При него имаше три опита. При първия аз бях на огледа, много добре подготвен, много добре инсцениран“.

„Тогава имаше една задържана група – фабриката за убийства на бай Добри“, припомни той.

„Когато се организират три опита, перфектно подготвени, при които по една случайност обектът се разминава с фаталния резултат, говорим за една добра организация. Оттук нататък следва анализ“, заяви криминалистът.

Главсекът на МВР с горещи новини за убийството на Алексей Петров, Божков и Демерджиев

„При случая с бай Добри – там беше намерена пушката, с която е стреляно, бяха събрани някои други неща. И се получи така, че следователят, който води делото, знам го от колеги, случайно подбрал документите – протоколи, съществени доказателства, и ги е сложил в колата си, за да работи вкъщи. Спрял някъде и му откраднали тези документи. Важни документи. Това смятате, че е случайно ли? Това е първият опит“, разкри Ботев.

„Ако това се свързва с проверка по Божков, аз не бих подходил по този начин Божков да се вика. Когато работиш по един обект не се постъпва така“, каза още той относно предполагаема връзка на бизнесмена Васил Божков с убийството на Петров.

„Има една ненормално подхвърлена теза в обществото от разни хора, че поръчкови убийства не се разкриват. Когато се работи, и то се работи не дни, а месеци, понякога година, много от тези случаи се разкриват и стигат до съд“, подчерта Ботев.

 

Ощр от категория