Намери ни
To Top

Какво си говорят баща и син Сайнц за Ауди и Формула 1?

Победителят в рали “Дакар” Карлос Сайнц потвърди, че е говорил със сина си Карлос-младши за влизането на Ауди във Формула 1. Темата е много интересна, тъй като Сайнц-старши спечели четвъртия си “Дакар” с прототип на Ауди, а германската компания ще дебютира във Формула 1 през 2026 със собствен заводски отбор – Заубер ще поеме тази роля и Сайнц-младши е един от пилотите, към които германците имат интерес.

“Когато става дума за Ауди, то човек е сигурен, че компанията ще постигне успех в спорта – обясни Сайнц-старши. – От личен опит мога да ви кажа колко сериозно гледат в компанията на всеки проект.


Също така, познавам много добре и известната германска психика, което има добра и не толкова добра страна, но трябва да подходим с уважение към Фолксваген Груп и Ауди за усилията им в рали “Дакар”.

Сайнц коментира и предстоящия дебют на Ауди във Формула 1.

“Всички ние знаем, че Формула 1 е един специален свят, а аз уважавам много успехите на Ауди – допълни Матадора. – Според мен, е въпрос на време Ауди да постигне успехи във Формула 1. Нямам кристална топка, но от момента, в който Ауди решиха да влязат във Формула 1, всичко стана сериозно.”

И така стигаме до дискусията с пилота на Ферари Карлос Сайнц-младши, чиято кариера може да продължи в Ауди.

Разбира се, има смисъл да обсъждаме с Карлос какво може да постигне Ауди във Формула 1 – обясни Карлос. – Най-малкото защото аз съм член на фамилията на Ауди.”

Когато за първи път се появиха спекулациите, че Сайнц може да напусне Ферари и да премине в Ауди, част от аргументите бяха, че баща му има пряк контакт с шефовете на моторспорт програмата на германската Марта и това ще улесни евентуалните преговори.

Последвайте канала ни в

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт