Намери ни
To Top

Кой ще оглави тима на Ауди във Формула 1?

Предстоящото влизане на Ауди със заводски отбор във Формула 1 – настоящият Заубер, от сезон 2026 се очаква да промени сериозно разпределението на силите. Германската марка е печелила титлите във всички световни шампионати, в които е участвала досега, а тази седмица записа и победа в рали „Дакар”, с която увенча 3-годишната си програма с електрифицирани прототипи в офроуд надпреварите.

До края на 2025 от Ауди ще действат зад кулисите в Хинвил, но се очаква германците да имат сериозно влияние върху развитието на тима, включително и при избора на пилоти. Също така, назначаването на шеф на отбора ще е показателно за посоката, в която ще поеме Ауди.


Но засега главният изпълнителен директор на Заубер Андреас Зайдъл пази мълчание по въпроса.

И кандидатурите, които се завъртяха в медиите не звучат особено сериозно – едната е току-що разделилия се с Хаас Гюнтер Щайнер, а другата – на бившия шеф на Ферари Матиа Биното. Биното по-скоро е за запълване на бройката, защото в Ауди едва ли ще наемат човека, който ги нарече „клоуни”.

На няколко места се появи информация, че бившият пилот във Формула 1 и CART сериите Кристиано да Мата може да обяви тима, но пък интересното е, че не се чува и дума за друг бивш пилот – Алън Макниш, който беше шеф на отбора на Ауди във Формула Е. Предполага се, че до края на тази година трябва да има някаква яснота по въпроса, дори и да няма назначение, а по-скоро човек, който е избран за поста.

Последвайте канала ни в

Ощр от категория Спорт