Намери ни
To Top

Коко Гоф е първата четвъртфиналистка в Мелбърн

Поставената под номер 4 в основната схема Коко Гоф елиминира изненадата от Полша Магдалена Фрех в първия осминафинал при жените на Australian Open. Американката се наложи с 6:1, 6:2 за малко повече от час игра на “Род Лейвър Арина”. Срещата беше изгледана на живо от легендата на австралийския тенис, чието име носи централния корт в Мелбърн. 

Гоф стартира с ранен пробив и дори за миг не изпусна инициативата.


Тя спечели подаването на съперничката си още два пъти в рамките на първия сет, а във втората част интрига имаше само в началото, след което действащата шампионка от US Open проби в петия гейм и окончателно сломи съпротивата на противничката си. 

Гоф завърши мача с 21 уинъра и нито веднъж не се наложи да отразява точка за пробив. Тя ще играе на четвъртфиналите на Australian Open за пръв път в кариерата си. Нейна съперничка ще е победителката от двубоя между Марта Костюк и квалификантката Мария Тимофеева. 

От началото на сезона Коко Гоф не познава вкуса на загубата. Тя триумфира с титлата в Оукланд и вече е в серия от 9 последователни победи през 2024-а. 19-годишната амриканка е най-младата четвъртфиналистка в Мелбърн от Агниешка Радванска през 2008-а. За последно тийнейджърка стигна до тази фаза на турнира преди 9 години, когато сред последните 8 се класира Мадисън Кийс. 

В хода на тазгодишната надпревара Магдалена Фрех елиминира Каролин Гарсия, но полякинята продължава да няма успех в 11-те си мача срещу състезателки от топ 10 на световната ранглиста.

Последвайте канала ни в

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Тенис