Намери ни
To Top

Съставът на Реал Мадрид за дербито срещу Атлетико

Седмица след спектакъла с 8 гола, който изнесоха в Саудитска Арабия за Суперкупата на Испания, мадридските грандове Атлетико и Реал се изправят отново един срещу друг, но този път в сблъсък от осминафиналите на Купата на краля. „Дюшекчиите“ ще се опитат да вземат реванш за поражението с 3:5 в Рияд. Те ще имат предимството да играят на своя „Сивитас Метрополитано“, където вече надвиха кралския клуб в двубой от Ла Лига. Това е и единствената загуба на „лос бланкос“ във всички турнири през сезона.


Реал е актуалният носител на трофея. В прдишния кръг тимът на Карло Анчелоти елиминира Арандина след успех с 3:1, а Атлетико победи със същия резултат Луго. Градските съперници премериха сили в Купата на краля и през миналия сезон, когато Реал Мадрид се наложи с 3:1 след продължения.

В стартовите 11 на Реал няма изненади. Карло Анчелоти залага в предни позиции на ударното трио Винисиус Жуниор, Родриго и Джуд Белингам. В средата на терена започват Лука Модрич, Федерико Валверде и Едуардо Камавинга, а Тони Кроос отново е сред резервите. На вратата ще застане Андрий Лунин вместо Кепа Арисабалага, а в отбрана ще действат Даниел Карвахал, Антонио Рюдигер, Начо Фернандес и Ферлан Менди. С изключение на Начо всеки от другите трима се разписа в дуела за Суперкупата на Испания срещу „лос колчонерос“. 

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Световен футбол