Намери ни
To Top

Арсенал се опитва да реши проблемите си в Дубай

След три поредни загуби Арсенал има върху какво да работи. Микел Артета използва паузата в първенството, за да заведе отбора на лагер в Дубай. “Артилеристите” прекараха осем дни в Обединените арабски емирства преди да се прибере в Лондон вчера вечерта.

Лагерът в Близкия изток позволи на играчите да работят върху някои елементи, които станаха причина за разочароващите резултати напоследък.


Един от тях е статичните положения. Те получиха само един гол след ъглов удар в първите 14 мача от Висшата лига, но допуснаха четири в подобни ситуации в последните си шест срещи от първенството.

Арсенал работи върху статичните положения и в атакуващ, и в дефанзивен план. Човекът, който ръководеше този аспект от тренировките, е Николас Жовер. Артета работи с него в Манчестър Сити и го взе на “Емиратс” през 2021 г. Жовер залага на кратки сесии, между 10 и 15 минути, за да е сигурен, че концентрацията на футболистите е на високо ниво. Понякога на терена е изваждан голям екран, на който се разглеждат ситуациите.

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория Световен футбол