Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2024/01/screenshot498338.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Шефът на съдиите в Серия “А” призна за осем реферски грешки през този сезон – Sportove
Намери ни
To Top

Шефът на съдиите в Серия “А” призна за осем реферски грешки през този сезон

Шефът на съдийската комисия в Италия Джанлука Роки призна за осем реферски грешки, които са били допуснати в мачовете от Серия „А“ през този сезон. Това той направи по време на своя пресконференция, в която призова за повече толерантност към съдиите в първенството.

В три от случаите е замесен вторият в класирането Ювентус, като в два от тях грешките са били в ущърб за “бианконерите”. Става въпрос за мачовете им срещу Сасуоло и Дженоа, в които не е бил показан червен картон съответно на Доменико Берарди и на Руслан Малиновский.


В срещата на “Старата госпожа” с Болоня пък неправилно е била подмината дузпа за “рособлу”. Лидерът в класирането Интер пък се е облагодетелствал от две реферски грешки, и то в последните си два мача. Голът на Марко Арнаутович срещу Дженоа не е трябвало да бъде зачетен заради фал в атака на Ян Бисек, като същото важи и за попадението на Давиде Фратези заради нарушение на Алесандро Бастони. В мачовете на другите водещи италиански отбори – Милан, Наполи, Рома и Лацио, няма нито една грешка, призната от Роки.

Осемте потвърдени съдийски грешки в Серия “А” през този сезон:

Ювентус – Болоня (1:1): неотсъдена дузпа за гостите

Сасуоло – Ювентус (4:2): подминат червен картон на Берарди

Монца – Лече (1:1): грешен червен картон на Федерико Басчирото

Монца – Болоня (0:0): неправилно отменен гол на гостите

Дженоа – Ювентус (1:1): подминат червен картон на Малиновский

Дженоа – Интер (1:1): нередовен гол на Арнаутович заради фал в атака на Бисек

Интер – Верона (1:2) : нередовен гол на Фратези заради фал в атака на Бастони

Сасуоло – Фиорентина (1:0): погрешно отменен гол на Кристиан Торствед

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Световен футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558