Намери ни
To Top

Филаделфия изоставаше с 1:3, но обърна Минесота след продължение

Отборът на Филаделфия Флайърс изоставаше с 1:3 в началото на последната третина при гостуването си на Минесота Уайлд, но успя да се наложи с 4:3 след продължение в двубой от редовния сезон в Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ).

Двубоят беше изключително равностоен, а в рамките на първите 20 минути вратарите – Картър Харт за Филаделфия и Марк-Андре Фльори за Минесота бяха перфектни и не допуснаха нито едно попадение.


Само 51 секунди след началото на втората част обаче това се промени, след като Маркус Йохансон предоля Харт със страхотен изстрел от средата на зоната за Филаделфия, за да изведе домакините напред в резултат.

Само 2:46 по-късно обаче Джоел Фарабий изравни с перфектно насочване на подадената му от Травис Конечни шайба между краката на Фльори. До края на частта не паднаха нови попадения, а финалната третина започна ударно за домакините, които в рамките на 4:38 минути реализираха два гола.

Първият от тях бе дело на Райън Хартман, който се разписа със страхотен удар от лявата була в зоната на Филаделфия. Мат Болди пък реализира с подобен изстрел от дясната була при контраатака на Минесота, за да изведе Уайлд с два гола напред.

Това обаче не беше краят на мача, тъй като Тайсън Форестър и Оуен Типет изравниха с две много бързи попадения в средата на частта. Първо Форестър отбеляза със сходен удар като тези на Хартман и Болди от лявата була в зоната на Минесота, а след това Типет реализира, стреляйки в трафика пред вратата на Фльори, при забавено наказание срещу Минесота.

Това се оказа и финалното попадение в рамките на редовните 60 минути и се стигна до допълнителните пет. 97 секунди след началото на добавеното време Мац Зукарело беше наказан за две минути за препъване срещу Кам Аткинсън. Това се оказа решително за изхода от срещата, тъй като именно при последвалия пауърплей Фарабий реализира своя втори гол за вечерта, с което донесе и победата на своя тим.

По този начин Филаделфия спечели и втория си двубой с Минесота в рамките на сезона. В края на октомври Флайърс се наложиха с убедителното 6:2 у дома. Вратарят на победителите Харт завърши вечерта с 26 спасявания, докато неговият колега Фльори се отчете с 31, но и това не беше достатъчно за Уайлд.

Във временното класиране в средата на редовния сезон Филаделфия заема третото място в Столичната дивизия с 50 точки след 42 от 82 изиграни двубоя. Пред Флайърс са само Ню Йорк Рейнджърс и Каролина Хърикейнс, които са със съответно 54 и 51 точки, но и с по един мач по-малко от Флайърс. На две точки зад „летците“ е Ню Йорк Айлендърс, който също е с мач по-малко.

Въпреки спечелената точка Минесота остава на предпоследното място в Централната дивизия с 39 пункта след 41 мача. Зад Уайлд е единствено тимът на Чикаго Блекхоукс, който е сред най-слабите в Лигата този сезон и има само 26 точки след 42 двубоя.

За Филаделфия сезонът продължава тази нощ с гостуване на лидера не само в Централната дивизия, но и в Лигата като цяло Уинипег Джетс. Двубоят е от 2:00 часа сутринта българско време. Само час по-късно Минесота ще приема Аризона Койотис, който заема шестото място в Централната дивизия и на три пункта пред Уайлд, но и с мач по-малко.

Последвайте канала ни в

Снимки: Imago

Ощр от категория Спорт