Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2024/01/screenshot497863.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Пиер-Луи Лубе ще кара за Шкода през 2024 година – Sportove
Намери ни
To Top

Пиер-Луи Лубе ще кара за Шкода през 2024 година

Пиер-Луи Лубе ще се бори за титлата в WRC2 с отбора на Токспорт, където ще кара Шкода Фабиа RS Rally2. Новината беше обявена по-рано днес от самия пилот в неговия профил с Х.

„Световната титла в WRC2 през 2019 с Шкода е най-хубавият спомен от моята кариера! Много се вълнувам, че се връщам при този производител, с отбора на Токспорт, но и в този шампионат, който обещава и през тази година да бъде вълнуващ“, написа Лубе.

През миналата година Лубе кара за М-Спорт в Rally1 категорията. Неговата кампания обаче беше изпълнена с инциденти, което доведе и до решението на Малкълм Уилсън да го смени за финалния кръг за сезона – рали „Япония“ с Адриен Фурмо.

Фурмо, чиято основна програм миналата година беше с М-Спорт в WRC2, ще бъде един от състезателите на британския екип в Rally1 през новия сезон. Французинът ще си партнира с люксембуреца Грегоар Мюнстер.

При това решение на Уилсън за Лубе не остана място и той реши да се върне в по-долната категория, където да се бори за титлата. Програмата на френския състезател все още не е обявена, но той със сигурност няма да кара в рали „Монте Карло“ в края на месеца, тъй като неговото име не попадна сред заявените пилоти.

И през тази година пилотите в WRC2 ще могат да номинират седем ралита, в които да печелят точки за генералното класиране в категорията. От тези седем резултата ще се взимат под внимание само най-добрите шест на всеки един състезател.

Снимки: Red Bull Content Pool

Последвайте канала ни в

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558