Намери ни
To Top

Стеф Къри е единственият недосегаем в Голдън Стейт

Суперзвездата на Голдън Стейт Уориърс Стеф Къри е единственият играч в състава на “воините”, който е със статут на недосегаем в настоящата тежка ситуация, в която е изправен отборът, съобщава Шамс Чарания от The Athletic. От шампионската династия на калифорнийци вече няма и помен, като през тази година тимът на Стив Кър разочарова с представянето си и в момента заема 12-ата позиция в Западната конференция с баланс от 17 победи и 20 загуби.

Всички състезатели освен Стеф попадат под една или друга форма в трансферния списък на Уориърс. Сред тях са и другите двама основоположници на успехите на ГСУ през миналото десетилетие – Клей Томпсън и Дреймънд Грийн. Томпсън е с изтичащ договор през лятото и двете страни все още са далеч от разбирателство, а Дреймънд не е на себе си от началото на сезона и наскоро изтърпя наказание от НБА заради поведението си.

Старши треньорът Стив Кър също е с изтичащ договор през следващото лято и засега не е сигурно дали той ще остане начело на отбора, с който спечели четири шампионски титли. Очаква се ръководството на Голдън Стейт да разгледа всеки възможен план за размяна в опит да спаси сезона си и отборът да тръгне нагоре в опит да си завоюва място в плейофите.

Разочарованията за феновете на Уориърс продължиха и в последните няколко дни с две поредни тежки загуби от Торонто Раптърс със 118:133 и Ню Орлиънс Пеликанс със 105:141 вкъщи. Сега на “воините” им предстоят четири поредни гостувания – на Чикаго, Милуоки, Мемфис и Юта.

Последвайте канала ни в

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Баскетбол