Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2024/01/screenshot497825.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Новият шеф на Хаас: В отбора се натрупа едно разочарование – Sportove
Намери ни
To Top

Новият шеф на Хаас: В отбора се натрупа едно разочарование

Вчера отборът на Хаас във Формула 1 обяви официално, че Аяо Комацу ще замени Гюнтер Щайнер начело на тима с незабавен ефект.

Комацу, подобно на Щайнер, е част от Хаас още от дебюта на отбора във Формула 1 в началото на 2016 година. Японецът, чиято кариера във Формула 1 стартира през 2003 година, беше директор на инженерите в тима, а сега ще ръководи всички отдели.

В своето първо изявление като шеф на отбора Комацу заяви, че в тима се е било натрупало едно разочарование заради незадоволителните резултати през последните години.


От 2020 насам Хаас завърши два пъти последен, веднъж предпоследен и веднъж осми в класирането при конструкторите.

„Нашият бизнес се базира на представянето. В последно време ние очевидно не бяхме много конкурентни, което доведе до натрупването на едно разочарование във всички нас. Имаме пълната подкрепа на Джийн (Хаас) и нашите партньори и ние искаме да отразим техния ентусиазъм с подобрение на представянето ни на пистата. Разполагаме със страхотни хора в Канаполис, Банбъри и Маранело и мисля, че заедно моежм да постигнем резултатите, на които сме способни.

„Разбира се аз много се вълнувам, че получавам тази възможност, да бъда ръководител на Хаас. Аз съм с отбора от неговия дебют през 2016 и съм емоционално ангажиран в неговия успех във Формула 1. Нямам търпение да започна да водя нашата програма и всичките ни вътрешни отдели, за да изградим структура, която да ни позволим да подобрим представянето си на пистата“, каза Комацу.

Последвайте канала ни в

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558