Намери ни
To Top

Ман Сити 2:0 Хъдърсфийлд, Алварес удвои

Носителят на трофея Манчестър Сити  и Хъдърсфийлд играят при 2:0 в мач от третия кръг на турнира за ФА Къп. Фил Фоудън откри резултата в 33-ата минута. Хулиан Алварес (37′) удвои след само четири минути в полза на „гражданите“.

Гостите опитаха да са активни в първите минути на двубоя, макар че възпитаниците на Джосеп Гуардиола обградиха пеналта им още от самото начало на срещата и задържаха топката с дълги обходни разигравания.


“Териерите” демонстрираха желание да се възползват от своите шансове за контраатаки и идея да се възползват от изключително високо разположената отбранителна линия на домакините. 

Домакините продължиха да затягат обръча около пеналта и да търсят свободни пространства, като това в крайна сметка в крайна сметка се случи в 33-ата минута, когато топката за пореден път бе вкарана в наказателното поле и след няколко паса и малко късмет стигна до Фил Фоудън, който със силен изстрел откри резултата.

Този гол подейства изключително положително на играчите на Манчестър Сити, които се нуждаеха само от четири минути, за да удвоят преднината си. Този път атаката се разви отдясно, като отлично двойно подаване между Фил Фоудън и Матеуш Нунеш даде възможност кълбото отново да бъде пратено към точката за дузпа, а там с още две докосвания от Оскар Боб и Хулиан Алварес, като аржентинецът в крайна сметка реализира за 2:0.

“Гражданите”, които сякаш леко отстъпиха от познатите стандарти в началото и средата на декември, постепенно отново започват да демонстрират познатото ниво. Те спечелиха Световното клубно първенство, а след завръщането си надделяха над Евертън и Шефилд Юнайтед. Днес те ще имат срещу себе си един от отборите, които имат проблеми и са в дъното на класирането в Чемпиъншип, но за който добро представяне днес би било да промени сезона.

Мениджърът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола отново оставя Кевин де Бройне на пейката, а до него ще седне и Жереми Доку. Каталунският наставник прави пет промени в сравнение с мача с “остриетата”. Ортега, Рубен Диас, Серхио Гомес, Рико Луис и Оскар Боб стартират от първата минута, а Ерлинг Холанд продължава да се възстановява.

За Хъдърсфийлд Алекс Матос прави своя дебют, след като се присъедини към тима под наем от Челси. Друго ново попълнение – Боян Радулович, който дойде преди няколко дни от ХИК (Хелзинки), е на пейката.

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Световен футбол