Намери ни
To Top

Роналдо и Моуриньо на крачка от юмручен бой, ето подробности за скандала

Първата биография на Кристиано Роналдо направи интересно разкритие за взаимоотношенията между звездата на Реал Мадрид и бившия му треньор Жозе Моуриньо. Според книгата Роналдо и Моу почти стигнали до юмручен бой в Реал

Още докато Специалния водеше белия балет регулярно се появяваха информации за обтегнатите му отношения с Кристиано. Последният също не му остана длъжен и след смяната на своя сънародник с Карло Анчелоти намекна, че Моуриньо е създал лоша атмосфера в съблекалнята.

Въпросният сблъсък между двамата датира от януари 2013 година, когато Реал играе срещу Валенсия в четвъртфинален сблъсък за Купата на Краля.


Макар мадридчани да побеждават с 2:0 Моуриньо е крайно недоволен от нежеланието на Роналдо да помага в дефанзивен план през второто полувреме.

Естествено яростният сблъсък в съблекалнята след това е бил неизбежен. „Моуриньо, който вече се бе успокоил, докато стигне до съблекалнята, напомни на Кристиано причината за своите инструкци: „Ако те бяха вкарали гол срещу нас..“ Играчът, вече изпълнен до краен предел с гняв, скочи от мястото, където се преобличаше и закрещя: „След всичко, което направих за теб, така ли се отнасяш с мен? Как смееш да ми казваш подобно нещо?!“.

Според книгата, някои от тогава присъстващите футболисти в съблекалнята действително са имали претенции относно работата на Роналдо в дефанзивен план.

За учудване на голяма част от тях обаче събитията се нажежили още повече. „Ситуацията ескалира до точката, в която Кристиано трябваше да бъде удържан (според някои източници от Касияс, според други – от Арбелоа, Кедира и дори Серхио Рамос), за да не се стигне до размяна на удари.“, пише в автобиографията на Роналдо, пише gong.bg.

Ощр от категория Футбол