Намери ни
To Top

Грийнсмит остава верен на Шкода и за сезон 2024 в WRC2

Гас Грийнсмит ще атакува титлата в WRC2 през 2024 година с отбора на Токспорт, където отново ще бъде зад волана на Шкода Фабия RS Rally2.

За британецът това ще бъде втори пореден сезон в този екип, с който той спечели вицешампионската титла в WRC2 през миналата година. Тогава той записа две победи и още две качвания на подиума по пътя си към второто място в крайното класиране. Пред него завърши единствено Андреас Микелсен, който спечели втората си титла в последните три години в WRC2, отново с екипа на Токспорт.


„Фантастично е, че ще съм с Шкода през 2024. Насладихме се на много успехи през 2023 и споделяме обща амбиция да се борим за световната титла през тази година. Но, вместо да сме втори, нашата цел ще е да сме с едно място напред и да спечелим титлата. Това е целта. С помощта на Токспорт аз нямам търпени да продължа работата си с Шкода Моторспорт“, заяви Грийнсмит.

Освен Грийнсмит още Оливър Солберг потвърди, че ще кара с Шкода през новия сезон. Йоан Росел, Марко Булакия и състезаващият се за България Николай Грязин ще са със Ситроен, а Сами Паяри обяви вчера, че ще кара с Тойота.

Новият сезон в WRC2 стартира в края на месеца с рали „Монте Карло“. Заявките за ралито ще бъде публикувани идния понеделник, когато ще стане ясно кои пилоти от WRC2 ще участват в надпреварата.

Както и през миналата година и през тази пилотите ще могат да печелят точки в максимум седем ралита, от които ще се взимат шестте най-добри резултата.

Последвайте канала ни в

Ощр от категория Спорт