Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2024/01/screenshot496579.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Порше отново иска да атакува Льо Ман с три заводски коли – Sportove
Намери ни
To Top

Порше отново иска да атакува Льо Ман с три заводски коли

От заводския отбор на Порше в Световния шампионат за издръжливост (WEC) са подали заявка за допълнителен, трети автомобил за тазгодишното издание на „24-те часа на Льо Ман“, перлата в короната на WEC.

Миналият юни Порше беше един от само двата производителя, които имаха повече от две заводски коли, които участваха във френската класика. Другият такъв производител беше Кадилак, като и двете марки използваха своите коли от Американския шампионат за спортни автомобили (IMSA). Освен това Порше имаше и четвърта кола, частното 963 на Джота.


„Натискаме. Имахме три коли през 2023 и резултатите не бяха това, което искахме, но ние видяхме плюсовете от това да имаме три коли заедно на пистата, така че това е целта ни. Подали сме заявка за три коли, ще видим как ще се развият нещата. Ние ще се радваме, ако получим одобрение, но не зависи от нас“, обясни Джонатан Дигуид, шефът на заводската програма на Порше.

За разлика от миналата година за производителите ще бъде по-трудно да получат разрешение да участват с допълнителни коли в Льо Ман, заради огромната бройка Hypercar коли, които са заявени за WEC. Освен това организаторите на „24 часа на Льо Ман“ са гарантирали поне 15 места за LMP2 прототипи, които вече не са част от WEC.

Крайният срок за подаване на заяви за участие в тазгодишното издание на „24 часа на Льо Ман“ е 15 януари. Традиционно списъкът с одобрените заявки и резервите се обявява в края на февруари.

Последвайте канала ни в

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558