Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2024/01/screenshot496355.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Гасли не завижда на Макларън за успехите през 2023 година – Sportove
Намери ни
To Top

Гасли не завижда на Макларън за успехите през 2023 година

В началото на 2023 година Пиер Гасли се присъедини към отбора на Алпин, който точно беше завършил на четвъртото място в конструкторския шампион. Френският екип обаче се смъкна до шестата позиция в хода на миналия сезон, след като беше изпреварен от Макларън и Астън Мартин.

И двата отбора, които прескочиха Алпин, демонстрираха сериозен прогрес през изминалата година. Астън Мартин стартира кампанията много силно и Фернандо Алонсо се качи на подиума в шест от първите осем старта.


Макларън пък започна годината много зле, но след няколко досто сериозни пакета с подобрения MCL60 се превърна в една от най-силните коли на стартовата решетка. Британския екип завърши годината с общо девет подиума, с един повече от Астън Мартин.

В същото време Гасли и съотборникът му Естебан Окон записаха само две призови класирания, по едно трето място за всеки от тях. Подиумът на Гасли дойде в Нидерландия, а този на Окон по-рано през сезона в Монако. В крайното класиране за сезона Алпин завърши на 160 точки зад Астън Мартин и на 182 зад Макларън, попадайки в ничия земя, тъй като Уилямс остана на 92 пункта зад Алпин.

Въпреки че Алпин не успя да регистрира очаквания прогрес Гасли каза, че не завижда на останалите екипи, които успяха да го сторят.

„Всичко се дължи на много различни причини. Има неща, които успяхме да подобрим. Когато се присъединих към отбора имах списък с нещата, които трябва да решим, списъкът беше много дълъг. Наскоро го прегледах наново и доста от нещата бяха отметнати.

„Ние наистина подобрихме доста аспекти, но това само показва колко много са напреднали другите, което е разочароващо, защото мислех, че ние се движим в правилната посока. Но другите може би направиха по-големи внезапни крачки напред.

„В крайна сметка ти можеш да се подобряваш, но, ако нямаш колата, с която да се възползваш от това подобрение ти седиш на едно място. В тези моменти най-доброто, което можеш да направиш е да се възползваш от всяка възможност. Ние сторихме това, но ни трябва по-бърза кола, с която да имаме по-голям шанс, ние ще сме готови, за тези възможности.

„Няма никаква завист или подобни глупости. За мен техният успех показва, че е възможно. Така че шапка им свалям за постигнатото. Възможно е да се излезе от средата на класирането, те го направиха, защо да не го сторим и ние? Баща ми казваше, че ако имам две ръце и два крака всичко е възможно“, коментира Гасли.

Последвайте канала ни в

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558