Намери ни
To Top

На лов: Бойни кучета на израелската армия преследват бойци от Хамас, ето как отговарят те ВИДЕО

Драматични кадри, заснети от израелските сили, показват смели кучешки отряди, които преследват терористи от Хамас през тлеещи отломки.

Хрътките, използвани от израелската армия, се движат бързо през обстреляни с бомби сгради в Газа, проверявайки за терористите и разчиствайки пътя на израилските войници да продължат напред.

Във видеото куче на име Патрик, от кучешките специални сили Oketz, е изпратено да провери сграда, докато помага на 460-та бронирана бригада в Джабалия в северната част на Газа по време на операция.

Преди да влязат войските, кучето е открило и се е справило със стрелец от Хамас, който планирал да устрои засада на войските, съобщават израелските сили, цитирани от „Сън“.


При друг инцидент, кучето Toy от Oketz открива проход между израелските войски и друга част от сграда, където се криел противник.

След това смелата хрътка напада терориста, като спомага войските да не попаднат в засада.

Израелските бойни кучета помагат на израелските войски, като разузнават и поемат други потенциални заплахи, преди армията да се придвижи напред.

Израелските сили съобщават, че техните специални отряди от кучета са успели да локализират заплахи, да открият големи количества боеприпаси и други оръжия.

Междувременно, израелската армия публикува кадри, които показват как членовете на Хамас се маскират като цивилни и крият противотанкови ракети в одеяла, информира „Сън“. Терористите радостно показват методите, които използват, за да атакуват израелските танкове.

Кадрите са открити от израелския батальон Shaked, който се бори интензивно с батальона Daraj Tuffah на Хамас в северната част на Ивицата Газа.

След нападение срещу терористична клетка бяха убити няколко терористи. Израелските сили съобщават, че „сред многото иззети оръжия“ са открили скрита камера върху тялото на един стрелец.

В началото на видеото член на Хамас гордо показва на оператора своята противотанкова ракета във вътрешността на дом.

Облечен в дънки и небрежна сива риза, за да изглежда като цивилен, мъжът е видян по-късно да върви по осеяните с бомби улици на Газа с ракетата срещу танкове, скрита под одеяло.

В края на видеото членът на Хамас твърди, че е „унищожил три танка Меркава“, преди друг боец, усмихвайки се зад камерата, да възхвалява „нашия Господ“ за успеха.

Командирът на израелския батальон Shaked заявява, че кадрите ясно разкриват изкривените „оперативни методи“ на Хамас.

Той твърди, че кадрите предоставят допълнителни доказателства, че Хамас „експлоатира цивилното население“, като се маскират като „невинни цивилни“ и стрелят по израелските войски.

Ощр от категория