Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2024/01/screenshot495555.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Ван Гервен също се сбогува със Световното по дартс, Роб Крос оцеля по чудо – Sportove
Намери ни
To Top

Ван Гервен също се сбогува със Световното по дартс, Роб Крос оцеля по чудо

1/4-финалите на Световното първенство по дартс на PDC предложиха поредната доза драма и сезнационни резултати. Още един от големите фаворити в лицето на трикратния световен шампион Майкъл ван Гервен, напусна турнира. Нидерландецът бе елиминиран от 52-рия в ранглистата Скот Уилямс, който досега никога не бе достигал до толкова висок етап в турнир при професионалистите. 33-годишният англичанин прави невероятно представяне в „Александра Палас“ и стигна до успеха с 5:3 сета в своя полза.


В началото срещата започна оспорвано, като двамата играчи си разменяха водачеството в резултата докато се стигна до 3:3 сета. Тогава Уилямс показа по-стабилна игра и успя да измъкне следващите два сета и да триумфира с 5:3 в своя полза.

В следващия кръг той ще играе срещу Люк Хъмфрис, който този път бе доста стабилен и изигра много силен двубой, за да отстрани Дейв Чизнал. 28-годишният англичанин контролираше почти през цялото време развитието на мача и стигна до убедителна победа с 5:1 сета.

По-рано през деня станахме свидетели на един от най-драматичните обрати, които някога са се случвали в „Александра Палас“. Бившият световен шампион Роб Крос губеше с 0:4 сета от Крис Доуби, но успя да се събере и да обърне мача в своя полза, за да триумфира накрая с 5:4 и така да намери място на 1/2-финалите за втори път в кариерата си. В първия случай през 2018 година той стигна и до титлата.

Съперник на Крос пък ще бъде младата сензация Люк Литлър. Световният шампион при младежите вече доказа, че може да мери сили и с най-добрите в света, като взе пореден скалп. След като досега отстрани играчи от ранга на Андрю Гилдинг и Реймънд ван Барневелд, сега той се разправи и с Брендън Долън. 16-годишният талант отнесе северноирландеца с категоричното 5:1, като на моменти дори се забавляваше на окито. Така приказката за него продължава и той вече може да мечтае дори и за титлата.

Последвайте канала ни в

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558