Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/12/screenshot495331.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Джокович с експресна победа на старта на сезона – Sportove
Намери ни
To Top

Джокович с експресна победа на старта на сезона

Световният номер 1 в тениса Новак Джокович спечели с лекота мача си срещу китаеца Чжан Чжъчжън с 6:3, 6:2 в Група „Е“ на турнира за смесени двойки „Юнайтед къп“, който се играе в австралийските градове Сидни и Пърт и е като подготовка за Откритото първенство на Австралия.

След него обаче Цинвън Чжън оправда статута си на фаворитка и се наложи над сръбкинята Олга Данилович с 6:4, 6:2, като изравни резултата в мача.

Джокович и Данилович спечелиха драматично и мача на смесени двойки срещу Чжъчжън и Чжън с 6:4, 1:6, 10:6. Това бе първи успех за тима на Сърбия в групата, а Китай победи в първия си май Чехия с 3:0.


В Пърт Кейти Боутлър от Великобратания надигра петата в света Джесика Пегула, след като изоставаше със сет в резултата. Британката се наложи с 5:7, 6:4, 6:4 в мач, продължил близо 3 часа. Американците изравниха резултата чрез Тейлър Фриц, който се наложи над Камерън Нори със 7:6 (5), 6:4.

В мача на смесени двойки Пегула и Фриц победиха Боутлър и Скупски с 1:6, 7:6 (4), 10:7 и осигуриха американската победа с 2:1 в този оспорван двубой.

Бившата финалистка на Откритото първенство на САЩ Лейла Фернандес донесе победа на Канада над Чили с 2:1. Фернандес се наложи над Даниела Сегел с 6:3, 6:2, но малко по-късно Николас Джари изравни резултата в мача от Група „B“, като надигра Стивън Диес със 7:5, 6:4. Диес замени в последния момент готвения за титуляр Феликс Оже-Алиасим, който бе принуден да се откаже заради контузия на коляното.

Фернандес и Диес постигнаха драматичен успех срещу Сегел и Томас Бариос на смесени двойки със 7:5, 4:6, 10:8. „Изключително съм щастлива от играта ми“, каза Фернандес, която е под номер 35 в световната ранглиста на УТА. „Не беше най-добрият ми мач, защото е първи за сезона, но съм доволна от начина, по който го изиграх“, добави канадката.

Във формата на турнира се играят шест групи, като победителите и двата най-добри втори отбори ще се класират за четвъртфиналите.

Последвайте канала ни в

Ощр от категория Тенис


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558