Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/12/screenshot495079.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
КТМ няма да прави 3-цилиндров мотор за MotoGP – Sportove
Намери ни
To Top

КТМ няма да прави 3-цилиндров мотор за MotoGP

За сезон 2027 в MotoGP предстои промяна в техническите правила като производителите вече се разбраха за намаляване на работния обем на двигателите от 1000 на 850 кубически сантиметра. Все още обаче промените не са утвърдени от ФИМ, но от КТМ са наясно, че компанията ще остане вярна на концепцията за 4-цилиндровия двигател.

Това беше потвърдено от Курт Триб, който се занимава с дизайна на състезателните двигатели на КТМ, който категорично заяви, че 3-цилиндровите мотори не влизат в плановете на австрийския производител.

„Според мен, през 2027 на стартовата решетка пак ще има само мотоциклети с 4-цилиндрови двигатели – заяви Триб пред Speedweek.com. – 3-цилиндровите мотори не се обсъждат, въпреки че от техническа гледна точка тази концепция ще е интересна.”

Триб потвърди мнението на други специалисти, които вече потвърдиха, че преминаването към 3-цилиндрови мотори ще изисква много инвестиции, които не са оправдани с оглед на опита на производителите и потенциала, който притежават 4-цилиндровите мотори.

В момента в Moto2 се използват 3-цилиндрови двигатели, които се доставят от Триумф, а в Moto3 мотоциклетите са с 1-цилиндрови мотори, произвеждани от Хонда и КТМ.

Последвайте канала ни в

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558