Намери ни
To Top

Кербер се завърна на корта при победата на Германия над Италия на „Юнайтед Къп“

Отборите на Германия и Полша постигнаха победи във второто издание на турнира „Юнайтед Къп“ за смесени отбори, който се провежда в Австралия от 29 декември до 7 януари. Мачовете от шестте групи ще се играят в Пърт и Сидни.

Германия надделя над отбора на Италия с 2:1 победи в първата си среща от група D, докато Полша се наложи над тима на Бразилия с 3:0 също в първия си мач в група А. За бразилските тенисисти поражението бе второ и те остават на последното трето място във временното класиране, а Полша и Испания имат по един успех.


В група D третият тим Франция все още не е започнал участието си.

Бившата водачка в световната ранглиста при жените и трикратна шампионка от Големия шлем Анжелик Кербер загуби първия си мач при завръщането си на корта след пауза заради майчинство. Германката претърпя поражение в мача на сингъл при дамите от Ясмине Паолини с 4:6, 5:7 за час и 48 минути игра в Сидни.

Успехът на Паолини даде преднина на Италия срещу Германия, но по-късно Александър Зверев надделя в мача на сингъл при мъжете над Лоренцо Сонего след обрат с 6:7(5), 6:3, 6:4 за близо три часа игра. В мача на двойки Кербер и Зверев бяха категорични срещу Сонего и Анжелика Моратели и спечелиха с 6:3, 6:0. Двубоят продължи 64 минути.

35-годишната Анжелик Кербер не бе играла от лятото на 2022 година и роди дъщеричка Лиана през февруари. „Това бе специален ден за мен“, каза Кербер след срещата на двойки, а Зверев добави: „И двамата сме изключително щастливи. Тя игра невероятно добре на двойките, а също и в мача на сингъл. Да бъдеш извън корта година и половина и да се завършен по този начин на високо ниво – това показва какъв тенисист си.“

В сблъсъка между Полша и Бразилия Хуберт Хуркач надделя над Тиаго Сейбот Вилд с 6:7(4), 6:2, 6:3 след два часа и 24 минути игра, а Ига Швьонтек бе безапелационна срещу Беатрис Адад Мая и я победи с 6:2, 6:2 за 78 минути.

По-късно при смесените двойки Хуркач и Швьонтек записаха успех над Адад Мая и Марсело Мело с 6:4, 6:3 в двубой, продължил час и 13 минути.

Последвайте канала ни в

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Тенис