Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/12/screenshot494827.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Още един силен пилот остава в WRC2 – Sportove
Намери ни
To Top

Още един силен пилот остава в WRC2

Сезон 2024 в WRC2 в Световния рали шампионат се очертава като изключително силен и оспорван, въпреки че Андреас Микелсен няма да защитава световната си титла.

В битката влиза Тойота с новия Ярис Rally2, като японците ще стартират с пет коли в рали „Монте Карло”, а почти всички силни пилоти плюс нови попълнения ще се борят за световната титла. И сред тях ще е бившият заводски пилот на М-Спорт и Хюндай Теему Сунинен, който се оказа, че не влиза в плановете на Сирил Абитебул за 2024 година.

„През изминалия сезон в WRC2 беше много интересно, във всички състезания имаше оспорвана битка за победата – обясни Сунинен.


– Влизането на Тойота ще направи този шампионат още по-вълнуващ и интересен. Отборите ще търсят все по-добри пилоти, за да се борят за титлата. WRC2 не е крайната ми цел, но ако се справиш добре в този шампионат, то може да се отворят интересни възможности. Така че пак ще се пробваме там.”

Сунинен кара в 4 ралита за Хюндай през 2023 година, като представянето му получи висока оценка от Абитебул, тъй като финландецът се адаптира бързо към Rally1 автомобила на корейците.

Последвайте канала ни в

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558