Намери ни
To Top

Испания започна с успех над Бразилия на „Юнайтед Къп“

Алехандро Давидович Фокина поведе тима на Испания към успеха над Бразилия с 2-1 победи в Пърт в първия мач от второто издание на турнира „Юнайтед къп“ за смесени отбори, който се провежда в Австралия от 29 декември до 7 януари. Мачовете от шестте групи ще се играят в Пърт и Сидни.

Съставът на Испания оглави класирането в група А, където е и тимът на Полша.

Дебютантът в надпреварата Давидович Фокина победи убедително Тиаго Сейбот Вилд с 6:4, 6:0 за час и 27 минути игра в срещата на сингъл при мъжете.


Бразилката Беатрис Адад Мая, номер 11 в света, донесе равенство от 1:1 победи след успех в двубоя на сингъл при жените със 7:6(1), 6:2 над Сара Сорибес Тормо. Мачът продължи два часа и седем минути.

В сблъсъка на двойки, решителен за крайния изход от двубоя между двата отбора, Алехандро Давидович Фокина и Сара Сорибес Тормо надделяха над Беатрис Адад Мая и Марсело Мело с 6:4, 7:5 след час и 37 минути игра.

Водачът в световната ранглиста Новак Джокович от Сърбия и номер 1 при дамите Ига Швьонтек (Полша) са сред големите имена, които ще участват в отборната надпревара, която е и подготовка за предстоящото Открито първенство на Австралия между 14 и 28 януари в Мелбърн.

Във втория мач за деня един срещу друг се изправят домакините от Австралия и съставът на Великобритания.

Последвайте канала ни в

Ощр от категория Тенис