Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/12/screenshot494621.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Гъруин Прайс изхвърча от Световното по дартс – Sportove
Намери ни
To Top

Гъруин Прайс изхвърча от Световното по дартс

Световното първенство по дартс на PDC продължава с пълна сила, а тази вечер се стигна до поредната голяма изненада. Един от фаворитите в лицето на Гъруин Прайс приключи участието си още на 1/16-финалите. „Ледения“ бе елиминиран от Брендън Долън с 4:2 сета.

Макар да не играеше лошо, Прайс загуби драматично първия сет с 2:3 лега.


След това той бързо се окопити и спечели следващия с 3:1. Последва обаче нов драматичен сет, който отново отиде на сметката на Долън с 3:2. Уелсецът обаче не се предаде и изигра най-силния си сет в мача, който спечели с 3:0 и отново възстанови равенството.

Късметът обаче продължи да е на страната на 50-годишния англичанин, който измъкна и следващите два сета с по 3:2 лега и така успя да сложи край на съпротивата на Прайс за 4:2 в своя полза. На 1/8-финала Долън ще играе срещу Гари Андерсън или Борис Кръчмар.

На косъм от отпадането бе и друг от фаворитите в лицето на Люк Хъмфрис. Световният №3 губеше с 1:3 сета от Рикардо Пиетречко, но успя да направи обрат и да спечели с 4:3. Германецът има за какво да съжалява, тъй като имаше отличен шанс да затвори мача. При 3:1 сета в своя полза и 2:2 лега той трябваше да изчисти 144 с три дартса и щеше да спечели и мача, но не успя и това позволи на Хъмфрис да остане в битката за 3:2. Впоследствие той сериозно вдигна класата на играта си и успя доста категорично да спечели следващите два сета, съответно с 3:1 и 3:0 лега и да си проправи път до 1/8-финалите, където го очаква Джо Кълън.

Иначе вече се изиграха повечето мачове от 1/16-финалите и са ясни голяма част от играчите, които продължават в тази фаза. Там са Майкъл Смит, Крис Доуби, Роб Крос, Люк Литлър, Брендън Долън, Майкъл ван Гервен, Стивън Бънтинг, Скот Уилямс, Люк Хъмфрис, Джо Кълън и Дейв Чизнал. В момента се играе двубоят между Рики Евънс и Дарил Гърни, а утре са и последните четири срещи от тази фаза, в които един срещу друг застават Деймън Хета срещу Бери ван Пеер, Джони Клейтън срещу Кшищоф Ратайски, Джим Уилямс срещу Реймънд ван Барневелд и Борис Кръчмар срещу Гари Андерсън.

Последвайте канала ни в

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558