Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/12/screenshot494597.jpeg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Тото Волф разказа за големите си грешки – Sportove
Намери ни
To Top

Тото Волф разказа за големите си грешки

Шефът на Мерцедес във Формула 1 Тото Волф разказа за „най-големите грешки”, които е допуснал откакто е в световния шампионат, а те, както може да се очаква, започват с трудния за тима сезон 2022.

„Това беше най-голямата ми грешка в последните години – обясни Волф пред вестник Bild. – Става въпрос за това да запазим концепцията на колата от 2022 и за сезон 2023. Първата ни грешка беше свързана с дизайна на болида ни за 2022.


След това дойде и втората голяма грешка, че за 2023 не се отказахме от тази концепция. Но пък спечелихме в Бразилия през 2022 и заради това не се отказахме от тази концепция.”

Според Волф, над половината членове на екипа на Мерцедес са били уверени, че това е правилната посока на развитие. Но това се оказа грешка, тъй като тимът се представи под очакванията си през сезон 2023 и не спечели нито едно състезание.

Тото си призна, че понякога е бил по-остър в изказванията си спрямо подчинените си в Мерцедес, заради което им се е извинил лично.

В Мерцедес се надяват, че с Джеймс Алисън отново начело на техническия департамент, бившите световни шампиони ще се върнат в битката в челото, като Алисън от тази година работи по W15 за 2024. А Майк Елиът, който беше начело на екипа, създал W13 и W14 за последните два сезона, напусна тима.

Последвайте канала ни в

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558