Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/12/screenshot494377.png): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Българско дерби на Коледа във Виртуалната Еврокупа – Sportove
Намери ни
To Top

Българско дерби на Коледа във Виртуалната Еврокупа

Мартин Иванов и неговият Лиеткабелис записаха победа с 68:58 над Георги Ямболиев и Клуж в среща от Виртуалната Еврокупа. Двубоят бе предаван на живо в ефира на Sportal TV и на сайта Sportal.bg.

В началото на мача Клуж поведе с двуцифрена разлика след много силна защита, която е силната страна на Ямболиев от началото на сезона. До края на полувремето обаче Мартин Иванов и неговите състезатели повишиха оборотите в нападение и с високопроцентна стрелба от тройката се върнаха в мача, за да се стигне до обрат.


След полувремето Иванов продължи наказателната си акция и дистанцията достигна 30 точки в полза на Лиеткабелис.

Това обаче не беше всичко, тъй като Ямболиев и Клуж се опитаха да сътворят коледно чудо, връщайки се в мача при шест точки разлика с оставащи 30 секунди до финалната сирена. Джарел Еди обаче не успя да реализира тройка, а при ответната бърза атака Лиеткабелис довърши съперника си и не му позволи да финализира обрата.

По този начин Лиеткабелис се изкачва до четвъртото място във временното класиране с баланс от 5 победи и 8 загуби, като в следващия си двубой се изправя срещу турския Самсунспор, който все още няма успех в надпреварата. Клуж пък е на седмата позиция в таблицата с актив от 3 успеха и 7 поражения, като тимът трябва да се подобри, защото в момента отборът се намира в PlayDowns.

Същевремнно създателят на Виртуалната Евролига – Виктор Владов, сключи сделка с италианската федерация, която ще има електронно първенство по баскетбол.

Също така след трансфера на Джейлън Смит в Партизан интересът към турнира става все по-голям и достигна до това баскетболистът да изиграе мача си срещу Жарко Аврамович от eSports отбора на Партизан в гейминг зона на футболния стадион на “гробарите”. Смит ще довърши сезона във Виртуалната Евролига с бившия си отбор Виртус Болоня.

https://www.eeuroleague.net/

Последвайте канала ни в

Ощр от категория Баскетбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558