Намери ни
To Top

Гвинея ще разчита на Наби Кейта за Купата на африканските нации

Националният отбор на Гвинея ще разчита отново на капитана Наби Кейта и на ветерана Исиага Сила за турнира за Купата на африканските нации следващия месец в Кот Д’Ивоар, а първа повиквателна получи Фасинет Конте. 

Треньорът Каба Диавара включи Кейта в отбора от 25 играчи, въпреки факта, че 28-годишният полузащитник се бореше за игрово време във Вердер (Бремен) този сезон след трансфера от Ливърпул, докато ветеранът от Лига 1 Сила има проблем с контузия. 

Отборът е воден от Серу Гираси от Щутгарт, чиито 17 гола в Бундеслигата го поставят зад само Хари Кейн в голмайсторската листа на Бундеслигата.

18-годишният Конте беше повикан, след като отбеляза пет попадения във френската Лига 2 за Бастия този сезон, докато 33-годишният Хосе Мартинес Канте не е повикан.


Той вкара за японския Урава Ред Даймъндс на Световното клубно първенство миналата седмица. 

Гвинея открива кампанията си в група “C” на финалите срещу Камерун на 15 януари. Сенегал и Гамбия са другите два тима в групата.

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория Световен футбол